Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Guba L$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Kovalchuk K. 
Research of destruction of starch crystal structure in cupcakes with improved recipe [Електронний ресурс] / K. Kovalchuk, M. Katruk, A. Tkachenko, L. Guba, R. Zakharchyn // Технологический аудит и резервы производства. - 2019. - № 6(3). - С. 40-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2019_6(3)__11
Попередній перегляд:   Завантажити - 296.548 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Guba L. 
British heritage and its influence on the Maltese culture [Електронний ресурс] / L. Guba, Yu. Rybinska, T. Ponochovna-Rysak // Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. - 2019. - № 3. - С. 32-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vdakkkm_2019_3_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 356.345 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Kovalchuk K. 
Influence of raw materials on the change of crystal structure of gingerbread in the storage process [Електронний ресурс] / K. Kovalchuk, M. Bodak, M. Katruk, O. Gyrka, A. Tkachenko, L. Guba, V. Havrylyshyn // Технологический аудит и резервы производства. - 2020. - № 1(3). - С. 53-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2020_1(3)__11
Попередній перегляд:   Завантажити - 542.349 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Rybinska Yu. 
The Highlights of Multicultural Education in Canada [Електронний ресурс] / Yu. Rybinska, I. Hlazkova, O. Chervenko, T. Ponochovna-Rysak, L. Guba // Культура і мистецтво у сучасному світі. - 2020. - Вип. 21. - С. 148-159. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Kmss_2020_21_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 278.674 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Rybinska Yu. A. 
Media education in spain and influence of political talk shows on the formation of public opinion [Електронний ресурс] / Yu. A. Rybinska, L. V. Guba, O. V. Stebaeva, A. S. Kuznetsova, A. Ye. Kovalenko // Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка. Педагогічні науки. - 2020. - Вип. 3. - С. 75-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VZhDUP_2020_3_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 586.11 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Tkachenko A. 
Developing organic cookies with improved consumer properties using safety management approaches [Електронний ресурс] / A. Tkachenko, L. Guba, Y. Basova, O. Goryacheva, I. Syrokhman // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2021. - № 2(11). - С. 41-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2021_2(11)__6
In order to improve the mineral, vitamin composition, and nutritional value of flour confectionery products, new recipes for the "Flori" and "Janet" cookies baked from organic raw materials have been devised. Fully organic raw materials are used in the formulations of both products. The composition of cookies includes spelt flour, cornflour, coconut sugar, butter, dry coconut milk, sea buckthorn oil, hemp oil, lemon balm powder. The organoleptic assessment of cookies was conducted according to a 50-point scale developed by the authors of this paper. The developed samples ranked high on the tasting score: "Flori" (48.12) and "Janet" (49.25). The fat content was decreased in both samples; in the "Flori" sample - by 0,9 g/100 g, and in the "Janet" sample - by 1,2 g/100 g. The protein content increased n the samples, especially in the "Flori" cookies - by 2,3 g/100 g. The "Janet" cookie sample demonstrated the lowest energy value of 380,50 kcal/100 g. The samples were distinguished by the low content of mercury, cadmium, and arsenic. The content of all mineral elements except for sodium increased in the developed biscuits. The potassium content increased by 2,34 times in the "Flori" biscuits and by 2,29 times in the "Janet" biscuits. The calcium content in the "Flori" cookies increased by 3,13 times, in the "Janet" cookies - by 3,64 times. The content of manganese in both samples increased noticeably. Consuming the developed organic cookies makes it possible to increase the level of meeting the human body's requirements for macro- and microelements. The Ishikawa method was used to identify the main factors affecting the safety of cookies. A flowchart of cookie production was drawn up; the critical points were identified. These include the acceptance inspection of raw materials, heat treatment. The data obtained can be used by the confectionery industry to expand the range of organic products.
Попередній перегляд:   Завантажити - 672.626 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського